A Pandora Adatvédelmi szabályzata

1.     Miért kell védenünk az Ön személyes adatait?

A PANDORA felhasználja az Önnel, más vásárlókkal és bizonyos harmadik felekkel történő érintkezés során szerzett információkat annak érdekében, hogy elérje legfontosabb célkitűzését, nevezetesen a legmagasabb minőségű termék- és szolgáltatásnyújtást.

 
A PANDORA tiszteletben tartja online látogatói adatvédelemhez fűződő jogait, és tisztában van a róluk gyűjtött információk védelmének fontosságával. E célból olyan eljárásrendet hoztunk létre, amely biztosítja az Ön személyes adatainak felelősségteljes kezelését.

A jelen adatvédelmi szabályzat bemutatja: az általunk gyűjtött adatok körét és gyűjtésük módját; az adatgyűjtés és -felhasználás céljait; az Ön jogait és lehetőségeit adatainak felhasználását illetően; adatainak kezelési módját és azt a kört, amellyel megosztjuk őket; illetve az Önről szóló információk tárolásának idejét stb. Kérjük, hogy körültekintően olvassa el.


A jelen szabályzat bizonyos részei kimondottan arra az esetre vonatkoznak, amikor az Ön személyes adatait a PANDORA Club-ba történő belépés érdekében létrehozott fiókja kapcsán gyűjtjük és kezeljük. 

FOGALOMMEGHATÁROZÁSOK

Személyes adatnak minősül az azonosított vagy azonosítható természetes személyekre vonatkozó bármely információ. Azonosíthatónak minősül a természetes személy, aki közvetlenül vagy közvetve azonosítható valamilyen azonosítójegy, különösen név, azonosítószám, tartózkodási hely, online azonosító vagy a rá jellemző, egy vagy több fizikai, fiziológiai, genetikai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális tulajdonsága alapján.

„Adatkezelés” alatt értünk minden olyan műveletet vagy műveletek sorozatát, amelyet személyes adaton vagy személyes adatok együttesén hajtunk végre automatizált vagy nem automatizált módon, úgy mint az adatok gyűjtése, rögzítése, rendezése, rendszerezése, tárolása, átalakítása vagy megváltoztatása, visszakeresése, egyeztetése, felhasználása, továbbítás útján történő közlése, terjesztése vagy egyéb módon történő elérhetővé tétele, összehangolása vagy összekapcsolása, korlátozása, törlése vagy megsemmisítése.

2.     Ki kezeli az adatokat?

A PANDORA A/S határozza meg az Ön személyes adatainak feldolgozási célját és módját. A megfelelő jogi következményeket viselő adatkezelő felel jogi értelemben a személyes információk számítógépen vagy manuálisan történő tárolásáért és felhasználásáért.

Elérhetőségeink:
PANDORA A/S
Havneholmen 17-19
1561 Koppenhága V
Dánia

Adószám: 28505116
Tel.: +45 36 72 00 44
E-mail: privacy@pandora.net

A PANDORA nem alkalmaz külön adatvédelmi tisztviselőt. Amennyiben bármilyen kérdés vagy aggály felmerül Önben az adatvédelem tárgyában, vagy tájékozódni szeretne a részünkre megadott személyes adatait illetően, bármikor felveheti a kapcsolatot a PANDORA-val. Kapcsolattartási adatainkat megtalálja a „Elérhetőségeink” alatt, de közvetlenül is küldhet nekünk e-mailt az adatvédelmi felelősünk részére a privacy@pandora.net címre.

3.     Mely személyes adatok gyűjtésére kerül sor?

Minden tevékenységünk szigorú etikai alapelveken és jogi követelményeken alapul, és elkötelezettek vagyunk a honlapjainkat meglátogatók és a (mobil)applikációnkat használók adatainak védelme mellett. Ezen okból az általunk folytatott információgyűjtés és -tárolás módja – beleértve a személyes adatok gyűjtését és tárolását – a honlapunk és a kapcsolódó szolgáltatások használatától függ. Nem gyűjtünk Önről érzékeny adatot.

3.1 A velünk történő érintkezés során gyűjtött adatok

Különböző technológiákat használhatunk a honlapjainkon és (mobil)applikációinkban, melyekkel javíthatjuk, felhasználóbarátabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá tehetjük őket. E technológiák a személyes adatok automatikus gyűjtését eredményezhetik részünkről vagy harmadik felek által a mi nevünkben. Ezekre jelentenek példát a sütik, a flash sütik és a webanalitikák.

Az oldalunk időnként tartalmazhat olyan hivatkozásokat, amelyek a partnerhálózataink vagy leányvállalataink honlapjaira mutatnak vagy azokról származnak. Felhívjuk a figyelmét, hogy ha a hivatkozásokra kattintva eljut ezekre a honlapokra, ott az adott oldalak saját adatvédelmi szabályzatai vannak érvényben, amelyekért nem vállalunk felelősséget. Kérjük ellenőrizze e szabályzatokat mielőtt bármilyen személyes adatot megad az érintett honlapokon.

3.1.1      Kattintási adatok

Honlapunk meglátogatásakor böngészője adatot küld a szerverünknek. Az elküldött adatok segítségével optimalizálhatjuk szolgáltatásainkat, oldalainkon és applikációinkban pedig javíthatjuk az Ön felhasználói élményét. Az adatok gyűjtése és tárolása automatikusan történik részünkről vagy harmadik felek által a mi nevünkben. 


Információt gyűjthetünk az Ön számítógépéről rendszeradminisztrációs célokból, illetve a belső marketingelemzési célokat szolgáló összesített információk megszerzése érdekében. Ezek a felhasználóink böngészési lépéseit és mintázatait tartalmazzák, és kiterjedhetnek a következőkre:

·        A látogató IP címe

·         A látogatás napja és időpontja

·        Hivatkozási URL cím (az oldal, ahonnan a látogató átirányításra került)

·        A meglátogatott oldalak és a felhasználó útja a honlapunkon

·        Információ a használt böngészőről (típus, verzió, operációs rendszer stb.)

3.1.2      Sütik

Honlapjainkon sütiket használunk. A sütik használatára vonatkozó gyakorlatunkról részletes információt talál a Süti Szabályzatunkban. Szintén ebből tájékozódhat azon harmadik felek adatvédelmi szabályairól, amelyek webanalitikai eszközeit használjuk vagy beépülő moduljait elhelyeztük honlapjainkon.

3.1.3      „Újracélzási” technológiák

Weboldalunk és (mobil)applikációink ún. „újracélzási” technológiákat használnak. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy közvetlenül és személyre szabottan hirdessünk azon látogatók számára, akik már érdeklődtek termékeink iránt és/vagy vásároltak partneroldalainkon keresztül.


Olyan cégekkel is együttműködünk, amelyek követési technológiákat használnak a hirdetéseink internetes terjesztéséhez. E cégek információt gyűjthetnek az Ön látogatásairól honlapjainkon vagy (mobil)applikációink használatáról, illetve azokról az alkalmakról, amikor Ön találkozik velünk (beleértve a hirdetéseket).


Az újracélzási technológiák elemzik az Ön sütijeit, és a múltbeli böngészési szokásai alapján jelenítik meg Önnek a hirdetéseket. A sütikről szóló részletes információért olvassa el a jelen szabályzat 3.1.2. pontját.

3.2Az Ön által szolgáltatott adatok

Az automatikusan gyűjtött adatokon (ld. a 3.1. pontot) felül az Ön által részünkre megadott adatokat is kezelünk. E körbe tartoznak, de nem kizárólagosan:

·       Az Ön magánszemélyként történő azonosítását lehetővé tevő személyes adatok – vagyis az Ön kapcsolattartási adatai, titulusa – beleértve keresztnevét és családnevét (családneveit) –, esküvőjének időpontja, találkozásunk napja, fényképe, számlázási címe(i), irányítószáma, születési ideje, neme, telefonszáma, e-mail címét, hitel- és bankkártya adatait. Amennyiben egy másik személy személyes adatait adja meg, kérjük győződjön meg arról, hogy jogosult-e megosztani velünk az adott információt.

·       A PANDORA fiók regisztrációjakor megadott információk.

·       A Kívánságlista létrehozásakor, illetve a méreteinek, terveinek, kedvenc üzleteinek, ékszerlistájának és az ESSENCE KOLLEKCIÓ listájának elmentésekor megadott információk.

·       A PANDORA Csoport vagy a PANDORA A/S által támogatott pályázatban vagy promócióban történő részvétele során megadott információk.

·       A harmadik feleken – pl. Facebookon vagy WeChaten – keresztül részünkre átadott információk.

·       A szolgáltatásaink használata során honlapunkra feltöltött vagy azon keresztül velünk megosztott információk.

·       Ha online fiókot hozott létre oldalunkon: a kapcsolódó profilban tárolt preferenciák és érdeklődési körök (a profilokra vonatkozó további információt lásd alább).

·       Amennyiben kapcsolatba lép velünk, megőrizhetjük a velünk folytatott levelezését.

·       Amennyiben azért veszi fel velünk a kapcsolatot, hogy bejelentsen egy problémát a honlapunk kapcsán, vagy technikai és/vagy ügyféltámogatást kapjon, megőrizhetjük a velünk folytatott levelezését vagy beszélgetését.

·       Ha Társaságunk úgy dönt, hogy az online vitarendezési („ODR”) platformon keresztül elérhető alternatív vitarendezés („ADR”) valamely formáját választja, akkor ennek keretében kiadhatunk személyes adatot az ODR platform üzemeltetőjeként eljáró Európai Bizottság, illetve az ADR során a vita rendezésére kijelölt szervezet számára.

Arra is kérhetjük Önt, hogy töltse ki a kutatási célokat szolgáló felméréseinket, azonban Ön nem köteles megválaszolni őket. Az itt felsorolt adatok mindegyikére jellemző, hogy azokat önkéntesen adta meg. Az így kapott információt az adatvédelmi szabályzatban felvázolt célokra használjuk fel. Bármikor jogosult módosítani személyes adatait, illetve bármikor tiltakozhat azok további kezelése ellen.

4.     Hogyan kezeljük a gyűjtött adatokat?

A PANDORA klubtagsággal járó PANDORA fiók regisztrációjakor a következőképpen kezelhetjük az Ön személyes adatait:

·       Bizonyosodjon meg róla, hogy az oldalunkról származó tartalmat a leghatékonyabb módon tárolja a számítógépén.

·       A megrendelésével összefüggésben; pl. a megrendelés vagy szállítás státuszáról történő értesítés érdekében; a kéréseinek teljesítéséhez, pl. a termékeinkkel kapcsolatos kérdésének megválaszolásához; az Önhöz közeli üzleteink beazonosításában nyújtott segítségünkhöz; a megrendelése teljesítéséhez; a fizetési kártyájának kezeléséhez és/vagy ügyfélszolgálati feladataink ellátásához az Ön számára. Adatait felhasználhatjuk az Ön hitelképességének értékelésére, amelybe harmadik feleket is bevonhatunk.

·       Személyazonosságának igazolásához, és az irányunkba esetlegesen felmerült kérdéseinek megválaszolásához; kéréseinek feldolgozásához és a lehető legjobb szolgáltatás nyújtásához az Ön számára.

·       Az Ön és Társaságunk között létrejött szerződések kapcsán felmerülő kötelezettségeink teljesítéséhez.

·       A szolgáltatásaink interaktív elemeiben történő részvételének biztosításához, ha úgy dönt, hogy csatlakozik ezekhez.

·       A szolgáltatásainkban, feltételeinkben és szabályzatainkban bekövetkezett változásokról történő értesítéshez, és/vagy egyéb adminisztratív jellegű tájékoztatás céljából.

·       A PANDORA fióktulajdonosok vagy a szolgáltatásainkat igénybe vevők számára kínált előnyök és szolgáltatások biztosításához (pl. PANDORA Club).

·       Nyilvántartásaink kezeléséhez és fenntartásához.

·       A PANDORA Club-ban történő tagságának és kapcsolódó fiókjának kezelése céljából.

·       Az Ön által esetlegesen létrehozott Kívánságlista tárolásához és a Kívánságlistájának másokkal történő megoszthatóságához.

·       Gyűrű- és karkötőméretének elmentéséhez és ezek másokkal történő megoszthatóságához.

·       Az „elküldés egy barátnak” funkció használatának biztosítása, amellyel e-mailt küldhet másoknak.

·       Az egyes nyereményjátékokban, pályázatokban vagy hasonló promóciókban történő részvételi lehetőség biztosításához és e tevékenységek adminisztrálásához. Az itt felsorolt tevékenységek közül néhányra kiegészítő szabályok vonatkoznak, amelyek többletinformációt tartalmaznak arról, hogy miképp használjuk fel és osszuk meg másokkal az Ön személyes adatait.

·       Személyes adatait felhasználhatjuk az Ön számára honlapjainkon megjelenített tartalom személyre szabásához, hogy egyedi ajánlatokat biztosíthassunk Önnek.

·       A visszaélések és csalások megelőzése és/vagy felfedezése céljából.

·       Az Ön engedélyével közvetlenül kapcsolatba léphetünk Önnel a megadott elérhetőségeken keresztül (pl. postai szolgáltatások, e-mail, szöveges üzenet, telefon vagy egyéb elektronikus úton) marketing, reklám vagy piackutatási célból. Például ide tartoznak a PANDORA termékekhez, e-kereskedelmi tevékenységekhez, különleges ajánlatokhoz és promóciókhoz, illetve a helyi üzleteink nyitvatartásához és tevékenységéhez kapcsolódó információk. Az Ön különleges érdeklődését élvező információk Önhöz történő eljuttatása érdekében a PANDORA-val történő valamennyi érintkezését (úgy mint, de nem kizárólagosan, az online és fizikai PANDORA üzletben mutatott vásárlási szokásait; a hűségprogramok igénybevételét; a termékértékeléseit és a termékekről adott visszajelzéseit; az ügyfélszolgálatunkkal folytatott teljes kommunikációját; a hírlevél-kattintási és megnyitási statisztikáját; a böngészési szokásait (webes követés); a feliratkozott hírlevél-típusokat; részvételét a promócióinkban és eseményeinken; illetve a mobilapplikációinkban mutatott aktivitását és azok használatát) együttesen kielemezzük és felhasználjuk. Személyes adatait marketing, reklám vagy piackutatási célokból is felhasználhatjuk. A 7. Bekezdésben tájékoztatást talál a jogairól, így pl. arról, hogy miképp vonhatja vissza hozzájárulását vagy hogyan módosíthatja személyes adatait.

4.1A PANDORA oldalainak meglátogatásakor a következőképpen kezelhetjük személyes adatait:

·      Tartalom, A/B teszt és termékböngészési analitikák;

·      Forgalmi forrásanalitikák;

·      Belső keresési analitikák;

·      Vásárlásra vonatkozó analitikák;

·      Az eszközre vonatkozó analitikák; illetve

·      Az „újracélzáshoz” kapcsolódó adatok kapcsán.

5.     Jogalap

Minden alkalommal, amikor megvásárol egy cikket az online áruházunkban, létrehoz egy fiókot nálunk, vagy bármilyen más formában szerződést köt velünk, sor kerül hagyományos személyes adatainak kezelésére a meghatározott célból. Szintén feldolgozhatjuk hagyományos személyes adatait, ha például kérdéssel vagy hasonló megkereséssel fordul hozzánk még azelőtt, hogy a velünk történő szerződéskötés mellett dönt. Személyes adatainak kezeléséhez a személyes adatok kezeléséről szóló (EU) 2016/679 rendelet („GDPR”) 6. Cikkének 1/b. Pontja szolgáltatja a jogalapot, mivel adatainak kezelését az Önnel kötött szerződésünk teljesítése, illetve az Ön kérdéseinek és hasonló – a szerződéskötést megelőző – megkereséseinek kezelése teszi szükségessé.

Hagyományos személyes adatainak kezelésére sor kerülhet a GDPR 6. Cikkének 1/f. Pontjában lefektetett szabályok alapján is, kivéve, ha az Ön adatvédelemhez fűződő jogai és törvényben biztosított szabadságjogai felülírják ennek lehetőségét. Jogos érdekünk fűződik az Ön személyes adatainak (név és e-mail cím) marketing és analitikai célú kezeléséhez. A jogos érdekünk alapját az Ön preferenciái képezik, melyek megismerésével jobban személyre szabhatjuk Önnek szóló ajánlatainkat – és végső soron olyan termékeket és szolgáltatásokat ajánlhatunk Önnek, amelyek jobban megfelelnek igényeinek és kívánságainak. Mindemellett jogos érdekünk fűződik az Ön személyes adatainak analitikai célú kezeléséhez.

6.     Személyes adatok közlése

Adatainak legnagyobb körültekintéssel és bizalmasan történő kezelése jelenti Társaságunk egyik legfontosabb értékét. Adatait átadhatjuk harmadik feleknek, amennyiben ezt jogszabály írja elő. Különböző szolgáltatókat és adatfeldolgozókat alkalmazunk az adatok nevünkben történő kezelése céljából. E szolgáltatások közé tartoznak a hitelesítési, tárolási és fenntartási szolgáltatások, az elemzési szolgáltatások, az e-mail üzenetküldési szolgáltatások, a szállítási szolgáltatások, a fizetési tranzakciók és a fizetőképesség kezelése, illetve a címek és e-mailek ellenőrzése. E harmadik felek a Társaságunk adatfeldolgozói, és csak annyiban kezelhetik és dolgozhatják fel a személyes adatokat, amennyiben arra szükség van szolgáltatásaik teljesítéséhez. Adatfeldolgozóink szerződéses kötelezettsége, hogy az ilyen információkat a legszigorúbb titoktartás mellett kezeljék. Az adatfeldolgozók számára tiltott az adatok előírttól eltérő módon történő felhasználása. Megtettük a szükséges lépéseket, amelyek biztosítják, hogy az adatfeldolgozóink – beleértve a szolgáltatókat és a PANDORA nevében dolgozó egyéb adatfeldolgozókat – megőrizzék és védjék adatainak titkosságát. 

Néhány adatfeldolgozónk az EU/EGT területén kívül található. Következésképp személyes adatait az EU-n/EGT-n kívüli országokkal osztjuk meg. Ugyanakkor az információkat a vonatkozó követelmények fogadó fél általi teljesítése alapján adjuk ki, beleértve:

• A szóban forgó ország biztonságos harmadik országnak minősül.
• Az adott szolgáltató csatlakozik az Európai Bizottság által kidolgozott, a személyes adatok harmadik országokba történő továbbításához használt mintaszerződésekhez.
• Az adott beszállító a GDPR 40. Cikk szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik; vagy
• Az adott beszállító kötelező erejű vállalati szabályokkal rendelkezik.


Előfordulhatnak olyan esetek, hogy partnereink részére nem személyes adatot adunk át anonimizált formában. Az ilyen nem személyes adatok közé tartozhat egy adott honlap vagy (mobil)applikáció látogatóinak száma egy bizonyos időszak alatt.

Felhívjuk figyelmét, hogy a PANDORA-val történő érintkezés során megadott vagy közzétett információ (pl. a feltöltött fotókon, történetekben, hozzászólásokban és videókban megjelenő személyes adat) nyilvánossá válik és elérhető lesz az oldal látogatói és a szélesebb publikum számára is. 


Az Önről szóló információt kiadhatjuk annyiban, amennyiben személyes adatainak közlését vagy megosztását jogszabályi kötelezettségeink teljesítése, vagy a bíróság vagy bármely más illetékes joghatósággal rendelkező szerv iránymutatásainak követése teszi szükségessé, vagy azt az adatvédelmi politikánk és egyéb megállapodások betartatása vagy alkalmazása indokolja; illetve amennyiben azt a PANDORA A/S vagy a PANDORA Csoport, alkalmazottaink, vásárlóink vagy mások jogainak, tulajdonának vagy biztonságának védelme kívánja meg. Ez kiterjed a más vállalatokkal és szervezetekkel történő információcserére is, amely a csalás elleni védelmet és a hitelkockázat csökkentését célozza.

Ha Társaságunk úgy dönt, hogy az
online vitarendezési („ODR”) platformon keresztül elérhető alternatív vitarendezés („ADR”) valamely formáját választja, akkor ennek keretében kiadhatjuk az Ön személyes adatait az ODR platform üzemeltetőjeként eljáró Európai Bizottság, illetve az ADR során a vita rendezésére kijelölt szervezet számára.

7.     Az Ön jogai

Amennyiben Ön megosztja velünk személyes adatait az oldalainkon vagy egyéb csatornákon keresztül, az teljesen önkéntes alapon történik. Ha úgy dönt, hogy nem adja meg a kért információt, akkor előfordulhat, hogy a vásárlóinkat megillető különböző előnyök nem lesznek elérhetők az Ön számára. Bizonyos esetekben kizárólag a kért személyes adatot részünkre átadó személyek rendelhetnek termékeket, használhatják az egyes szolgáltatásokat és férhetnek hozzá az oldalainkon és (mobil)applikációinkban más módon elérhető tevékenységekhez és ajánlatokhoz. Az adott körülményeknek megfelelően számos lehetőséget kínálunk az adatai feletti ellenőrzésének fenntartására. Ezen opciók körébe tartozhat az Ön adatainak online megjelenítése és szerkesztése. Arra is lehetősége van, hogy leiratkozzon a szolgáltatásainkról vagy törölje felhasználói fiókjait, de tájékoztatást is kérhet a birtokunkban lévő adatokról.

A fiókjába történő bejelentkezéssel (www.pandora.net) és az ahhoz kapcsolódó profiladatok megadásával bármikor hozzáférhet személyes adataihoz és módosíthatja azokat. Kattintson a „Profilom” vagy „Fiókom” menüpontra a személyes adataihoz történő hozzáférés érdekében.


Ha a részünkre megadott adatok bármelyike megváltozott – pl. ha módosítja az e-mail címét vagy más kapcsolattartási adatát –, vagy ha törölni szeretné a regisztrációját, kérjük, értesítsen bennünket erről adatainak szerkesztésével a „Profilom” vagy „Fiókom” oldalon, vagy küldjön egy e-mailt a változások rövid leírásával a profilesupport@pandora.net címre.  

Általánosságban a következő jogok illetik meg:

7.1A személyes adataihoz történő hozzáférés igénylésének joga

Ön hozzáférést kaphat a PANDORA részére megadott egyes személyes adataihoz. A profilesupport@pandora.net e-mail címre küldött levelében részletes tájékoztatást kérhet a birtokunkban lévő és általunk kezelt személyes adatairól, beleértve azok felhasználásának célját.

A PANDORA fiókjába történő bejelentkezéssel (www.pandora.net) és az ahhoz kapcsolódó profiladatok megadásával is bármikor hozzáférhet személyes adataihoz. Kattintson a „Profilom” vagy „Fiókom” menüpontra a személyes adataihoz történő hozzáférés érdekében.

7.2A személyes adatainak módosításához és/vagy törléséhez való joga

Ön jogosult az általunk tárolt személyes adatainak korrigálást, kiegészítését, törlését vagy blokkolását kérni. Vonatkozó igényét a profilesupport@pandora.net e-mail címre küldött levelében jelezheti. A kérés beérkezésének indokolatlan késedelme nélkül a szükséges mértékben teljesítjük azt. Kapcsolatba lépünk Önnel, ha bármilyen okból nem tudjuk teljesíteni a kérését.

7.3A személyes adatok kezelésének korlátozásához való joga

Különleges körülmények fennállása esetén jogosult korlátozni személyes adatainak kezelését. Korlátozási igényét a privacy@pandora.net e-mail címre küldött levelében jelezheti felénk.

7.4Az adathordozhatósághoz való joga

Ön jogosult (kizárólag Önre vonatkozó) személyes adatait strukturált, általánosan elterjedt és géppel olvasható formátumban megkapni („adathordozhatóság”), és egyúttal jogosult átadni azokat egy másik adatkezelőnek. Adathordozhatósági igényét a privacy@pandora.net e-mail címre küldött levelében jelezheti felénk.

7.5A személyes adatainak kezelése elleni tiltakozáshoz és a leiratkozáshoz való joga


Ön jogosult kérni tőlünk, hogy ne kezeljük személyes adatait abban az esetben, ha az adatkezelés a PANDORA jogos érdekén alapul, pl. marketing célból történik. A jelen adatvédelmi szabályzatban tájékoztatjuk Önt, ha ilyen célokra kívánjuk felhasználni az adatait, vagy amennyiben át kívánjuk adni őket harmadik félnek ilyen célokból. Bármikor gyakorolhatja a tiltakozási jogát a velünk történő kapcsolatfelvétel útján, amely történhet e-mailben (privacy@pandora.net) vagy a jelen dokumentum végén feltüntetett postai címünkre küldött levél formájában.

A PANDORA által küldött, hírlevelet tartalmazó vagy marketingtartalommal ellátott e-mailekben lehetőséget nyújtunk a leiratkozásra az e-mailben megadott instrukciók végrehajtásával. Egyszerűen kattintson a „leiratkozás” hiperhivatkozásra, ha nem kíván tőlünk e-maileket kapni, és a továbbiakban nem fogunk Önnek e-maileket küldeni. 


Az összes egyéb típusú üzenet küldését, amelyet tőlünk kaphat – pl. karbantartási vagy adminisztrációs értesítések – csak a fiókja törlésével szüntetheti meg. Ezen üzenetek a felhasználói fiókok és az oldalaink és (mobil)applikációink kapcsolódó használatának kötelező részét képezik. Fiókja törléséhez lépjen kapcsolatba velünk a profilesupport@pandora.net e-mail címen.

7.6A hozzájárulás visszavonásához való joga (bármikor gyakorolható)

Ön bármikor visszavonhatja a személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását.A hozzájárulás visszavonása azonban nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét. Hozzájárulása visszavonásához lépjen kapcsolatba velünk a privacy@pandora.net e-mail címen.

Amennyiben vissza kívánja vonni általános hozzájárulását a promóciós tájékoztatás és ajánlatok küldéséhez – beleértve a postai szolgáltatásokat, e-mailt, szöveges üzenetet és más elektronikus eszközök használatát –, ezt bármikor megteheti a PANDORA Csoport Adatvédelmi Területének címzett levelében vagy a profilesupport@pandora.net e-mail címre küldött üzenetében. Személyazonosságának megerősítését kérhetjük Öntől, amennyiben kétségeink merülnek fel azt illetően.

7.7Az Ön jogainak feltételei és/vagy korlátozásai

Az eddigiekben bemutatott jogainak gyakorlása feltételekhez kötődhet vagy korlátozások alá eshet. Ennek megfelelően nem tudjuk garantálni Önnek az adathordozhatósághoz való jogát, hiszen az az adatkezelési tevékenység egyedi körülményeitől függ.

8.     Személyes adatainak megőrzése

A PANDORA nem őrzi meg személyes adatait az adatkezelés célja által megkövetelt időtartamnál hosszabb ideig az alábbi adatkezelési tevékenységek keretében:

A Pandora Club tagjai

- Klubtagsággal rendelkeznek

- Fiókot hozhatnak létre

- Feliratkozhattak a Hírlevélre még a csatlakozás előtt

Mit takar a klubtag fogalma?

Inaktív klubtag az a személy, aki nem mutatott aktivitást felénk: a Club-ba történő bejelentkezéssel, a PANDORA tulajdonában álló honlapon vagy üzletben történő vásárlással, a részére küldött e-mail megnyitásával vagy arra történő kattintással 5 éves időtartamig bezárólag (a legutolsó aktivitástól számítva).

Mely személyes adatok törlésére kerül sor a klubtag inaktivitása esetén?

Valamennyi személyes adat törlésre kerül, így: A név, e-mail cím, cím, irányítószám, évfordulók, nem, telefonszám, születésnap, „Kívánságlista”, „Saját méreteim”, vásárlási adatok (amennyiben a törlés nem ütközik kötelező érvényű helyi jogszabályba) stb. Teljes körű adattörlés.

Mikor kerül sor a személyes adatok törlésére?

A személyes adatok törlése akkor történik meg, ha a klubtag legfeljebb öt évig inaktív volt.

Mely személyes adatok maradnak meg 5 év inaktivitást követően?

Semmilyen személyes adatot nem őrzünk meg, kivéve, ha azt kötelező érvényű helyi jogszabály írja elő.

Hogyan töröljük a személyes adatot?

A globális IT részleg negyedévente, manuálisan törli a személyes adatokat. A személyes adatok minden IT rendszerben törlésre kerülnek.

Hírlevél

- Nem rendelkezik klubtagsággal

- Nem rendelkezik fiókkal

- Feliratkozott a hírlevélre (pl. online csatornákon keresztül, vendég-kijelentkezés, kiskereskedelmi feltöltések stb. nyomán)

Ki számít inaktív hírlevél-feliratkozónak?

Inaktív hírlevél-feliratkozó az a személy, aki legfeljebb 24 hónapig nem nyitott meg és nem kattintott rá egy e-mailre. Ha egy hírlevél-feliratkozó online vagy boltban vásárol, vagy feliratkozik a Club-ba, automatikusan új vásárlói státuszt kap (lásd lent), és ennek megfelelően az új státusz „inaktív” fogalma vonatkozik rá.

Mely személyes adatok törlésére kerül sor a hírlevél-feliratkozó inaktivitása esetén?

Valamennyi személyes adat törlésre kerül, így: A név, nem, e-mail cím és termékpreferencia. Teljes körű adattörlés.

Mikor kerül sor a személyes adatok törlésére?

A személyes adatok törlése akkor történik meg, ha a hírlevél-feliratkozó legfeljebb 24 hónapig inaktív volt.

Mely személyes adatok maradnak meg 3 év inaktivitást követően?

Semmilyen személyes adatot nem őrzünk meg, kivéve, ha azt kötelező érvényű helyi jogszabály írja elő.

Hogyan töröljük a személyes adatot?

A globális IT részleg negyedévente, manuálisan törli a személyes adatokat. A személyes adatok minden IT rendszerben törlésre kerülnek.

Klubtagsággal rendelkező fióktulajdonosok

Azon személyek, akik online fiókot hoztak létre klubtagsággal. A fiók önmagában nem jelenti azt, hogy vásárlásra is sor került.

Ki számít inaktív fióktulajdonosnak?

Inaktív fióktulajdonos az a személy, aki nem mutatott aktivitást felénk a PANDORA tulajdonában álló honlapon vagy üzletben történő vásárlással (de létrehozott fiókot), a fiókba történő bejelentkezéssel, a részére küldött e-mail megnyitásával vagy arra történő kattintással 5 éves időtartamig bezárólag (a legutolsó aktivitástól számítva).

Mely személyes adatok törlésére kerül sor a fióktulajdonos inaktivitása esetén?

Valamennyi személyes adat törlésre kerül, így: A név, e-mail cím, cím, irányítószám, nem, telefonszám, évfordulók, születésnap, „Kívánságlista”, vásárlási adatok. Teljes körű adattörlés.

Mikor kerül sor a személyes adatok törlésére?

A személyes adatok törlése akkor történik meg, ha a fióktulajdonos legfeljebb öt évig inaktív volt.

Mely személyes adatok maradnak meg 5 év inaktivitást követően?

Semmilyen személyes adatot nem őrzünk meg, kivéve, ha azt kötelező érvényű helyi jogszabály írja elő.

Hogyan töröljük a személyes adatot?

A globális IT részleg negyedévente, manuálisan törli a személyes adatokat. A személyes adatok minden IT rendszerben törlésre kerülnek.

Vásárlás – nem rendelkezik fiókkal/vendég-kijelentkezés

Azon személyek tartoznak e körbe, akik online vagy más módon vásároltak anélkül, hogy fiókot hoztak volna létre.

Ki számít inaktív vásárlónak?

Inaktív vásárló az a személy, aki nem mutatott aktivitást felénk a PANDORA tulajdonában álló honlapon vagy üzletben történő vásárlással (de létrehozott fiókot), a fiókba történő bejelentkezéssel, a részére küldött e-mail megnyitásával vagy arra történő kattintással 5 éves időtartamig bezárólag (a legutolsó aktivitástól számítva).

Mely személyes adatok törlésére kerül sor a vásárló inaktivitása esetén?

Valamennyi személyes adat törlésre kerül, így: a név, e-mail cím, cím, irányítószám, nem, telefonszám, születésnap, vásárlási adatok. Teljes körű adattörlés.

Mikor kerül sor a személyes adatok törlésére?

A személyes adatok törlése akkor történik meg, ha a vásárló legfeljebb öt évig inaktív volt.

Mely személyes adatok maradnak meg 5 év inaktivitást követően?

Semmilyen személyes adatot nem őrzünk meg, kivéve, ha azt kötelező érvényű helyi jogszabály írja elő.

Hogyan töröljük a személyes adatot?

A globális IT részleg negyedévente, manuálisan törli a személyes adatokat. A személyes adatok minden IT rendszerben törlésre kerülnek.

Webes látogatok – IP cím

A honlapunkat meglátogató személy.

Ki számít inaktív látogatónak?

Inaktív látogató az a személy, aki 24 hónapon át nem látogatott el a honlapunkra.

Mely személyes adatok törlésére kerül sor a látogató inaktivitása esetén?

A honlap látogatása kapcsán gyűjtött valamennyi adatot töröljük, így:

-       A tartalom, az A/B teszt és termékböngészési analitikákat

-       A forgalmi forrásanalitikákat

-       A belső keresési analitikákat

-       A vásárlásra vonatkozó analitikákat

-       Az eszközre vonatkozó analitikákat

-       Az „újracélzáshoz” kapcsolódó adatokat

Mikor kerül sor a személyes adatok törlésére?

A személyes adatok törlése 25 hónappal a gyűjtésük után történik.

Mely személyes adatok maradnak meg 25 hónap inaktivitást követően?

Semmilyen személyes adatot nem őrzünk meg, kivéve, ha azt kötelező érvényű helyi jogszabály írja elő.

Hogyan töröljük a személyes adatot?

Az adatokat automatikusan töröljük 25 hónappal később.

9.     Információbiztonság és adatintegritás

Végrehajtjuk a megfelelő technikai és szervezeti intézkedéseket a személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítésével, elvesztésével, megváltoztatásával, jogosulatlan nyilvánosságra hozatalával vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáféréssel szemben – különösen azokban az esetekben, amikor az adatkezelés részeként hálózaton keresztül kerülnek továbbításra az adatok –, illetve minden egyéb jogellenes adatkezeléssel és visszaéléssel szemben.


A PANDORA harmadik fél adatfeldolgozókat vesz igénybe az Ön személyes adatainak gyűjtésére és kezelésére. A PANDORA által megbízott adatfeldolgozók kizárólag a PANDORA utasításainak megfelelően kezelik az Ön személyes adatait, és egyúttal jogszabályi kötelezettségük a szigorú eljárások betartása a személyes adatok kezelése során.

9.1Gondoskodunk az információk biztonságáról

A PANDORA harmadik feleket alkalmazhat a személyes adatok nevében történő gyűjtésére. Ilyen esetekben a harmadik feleket titoktartás köti és adatkezelési megállapodások vonatkoznak rájuk, valamint a PANDORA megköveteli tőlük, hogy utasításai alapján teljes körűen betartsák a PANDORA Adatvédelmi Szabályzatát.


Abban az esetben, ha az oldalunk bizonyos részeihez történő hozzáféréshez jelszót biztosítottunk Önnek – vagy Ön jelszót választott –, a jelszó titkosságának megőrzése az Ön felelőssége. Kérjük, hogy ne ossza meg senkivel a jelszavát.


Sajnálatos módon az internetes adatátvitel nem élvez teljes körű védelmet. Bár mindent elkövetünk az Ön személyes adatainak védelme érdekében, nem tudjuk garantálni adatainak biztonságát az oldalunkra történő továbbításukkor; valamennyi adattovábbítás az Ön felelősségére történik. Miután megkaptuk adatait, szigorú eljárásokat és biztonsági intézkedéseket alkalmazunk a jogosulatlan hozzáférés megakadályozása érdekében.

9.2Közösségi hálózatok

Honlapunk és (mobil)applikációink közösségi beépülő modulokat biztosítanak Önnek különböző közösségi hálózatokból. Amennyiben úgy dönt, hogy használ egy közösségi hálózatot, a honlapunkon és (mobil)applikációinkban mutatott aktivitása elérhetővé válik az olyan közösségi hálózatok számára is, mint a Facebook vagy a Twitter. 


Ha bejelentkezett ezen közösségi oldalak valamelyikére az oldalaink vagy (mobil)applikációink használata során, a közösségi oldal hozzáadhatja ezt az információt az Ön profiljához. Amennyiben kapcsolatba kerül a közösségi beépülő modulok valamelyikével, ezen információ továbbításra kerül a közösségi oldalra. Ha nem szeretné a vonatkozó adat továbbítását, kérjük jelentkezzen ki közösségi oldalairól mielőtt belép honlapjainkra vagy (mobil)applikációinkba. Az ilyen típusú adatgyűjtést és a közösségi beépülő modulok információküldését nem áll módunkban megakadályozni. Kérjük figyelmesen olvassa el a közösségi hálózatok adatvédelmi szabályzatait, amelyekben részletes információt talál a személyes adatok gyűjtéséről és továbbításáról, az Önt megillető jogokról, illetve a megfelelő adatvédelmi beállítások biztosításáról.


Továbbá – az Ön felhasználói élményének és márkaélményének fokozása érdekében, az adatvédelmi szabályokkal és a magánélet védelmére vonatkozó szabályokkal összhangban – adatai továbbításra kerülhetnek harmadik felek (pl. Facebook) részére adatkezelés céljából.


Facebook:       http://www.facebook.com/about/privacy/ 
Twitter:          
http://twitter.com/privacy 
Google+:        
http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

9.3Térinformatikai szolgáltatások

Néhány (mobil)applikációnk hely adatokat használó szolgáltatásokat működtethet. Ezek használata esetén az érintett (mobil)applikációk adatokat fogadhatnak az Ön aktuális tartózkodási helyéről, úgy mint a mobileszköz által küldött GPS-jeleket vagy a tartózkodási hely azonosítására alkalmas információt. Eszközén vagy böngészőjének beállításaiban engedélyezheti vagy kikapcsolhatja a helyadatok szolgáltatását. 


A Google Maps és a Baidu Maps akalmazások térképeivel segítjük az Önhöz legközelebbi PANDORA üzlet helyének meghatározását. A keresés megkönnyítése érdekében a szerverünkre feltöltjük a Google Maps és Baidu Maps képét, amely az útvonal adatait és a vonatkozó térképrészletet mutatja.

A Google Mapsről és adatvédelmi szabályzatáról itt tájékozódhat részletesen:
http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

A Baidu Mapsről és adatvédelmi szabályzatáról itt tájékozódhat részletesen:
https://map.baidu.com/zt/client/service/index.html

10.A személyes adatok át nem adásának következményei

Amennyiben nem adja át részünkre a szükséges adatokat, úgy nem tudjuk létrehozni a PANDORA klubtagságot biztosító PANDORA fiókot, és nem tud vásárolni a PANDORA honlapján.

11.Elérhetőségek

Az adatvédelmi szabályzatunk vagy a személyes adatainak kezelése kapcsán esetlegesen felmerülő kérdéseivel bátran keressen minket.

 
Adatkezelő:

PANDORA A/S
Privacy@Pandora.net

Az alábbi elérhetőségeken is kapcsolatba léphet a PANDORA-val:

 
PANDORA A/S

Havneholmen 17-19 
1561 Koppenhága V 
Dánia
E-mail:
privacy@pandora.net

12.Panasztétel

A panaszokat közvetlenül a dán adatvédelmi felügyeleti hatóságnak kell benyújtani:

Dán Adatvédelmi Hatóság
Borgergade 28, 5. em.
1300 Koppenhága K
Dánia
Tel.: +45 3319 3200
E-mail: dt@datatilsynet.dk

13.A jelen szabályzat módosítása

A PANDORA teljes körűen elkötelezte magát az adatvédelem és a magánélet védelmének központi alapelvei mellett. Ennek megfelelően folyamatosan felülvizsgáljuk adatvédelmi szabályzatunkat, hogy e szabályzat naprakész legyen, és mindenben megfeleljen a magánélet védelméhez és az adatvédelemhez kapcsolódó alapelveknek. A jelen szabályzat időről időre módosulhat annak érdekében, hogy az internet és az általa kínált lehetőségek fejlődésével lépést tartson, illetve megfeleljen a mindenkori jogszabályoknak. A jelen szabályzatban esetlegesen végrehajtandó jövőbeni változtatásokat ezen az oldalon tesszük közzé, és szükség esetén e-mailben is értesítjük.

Utolsó aktualizálás időpontja: 2018. május

MEGOSZTÁS:

Megosztás előtt rejtse el a kívánságlista egyes elemeit
Váltsa valóra kívánságait
A kívánságlista jelenleg üres

Csatlakozzon még ma a PANDORA Klubhoz, és kezdje használni kívánságlistáját

Már ma kezdje el gyűjteni a cikkeket kívánságlistáján

Keresés
Hozzáadás
Megtörtént a cikk hozzáadása
Kívánságlista megosztása Kívánságlista megtekintése
Ne mutassa többször ezt az üzenetet