PANDORAS personvernerklæring

1. Hvorfor trenger vi personopplysningene dine?

PANDORA bruker informasjon fra kundenes bruk, samt fra enkelte tredjeparter, til å kunne tilby så gode produkter og tjenester som mulig.

PANDORA respekterer personvernet for besøkende på nettstedet vårt og anerkjenner viktigheten av å beskytte informasjonen som innhentes om dem. Med hensyn til dette har vi innført prosedyrer som sikrer at personopplysningene dine behandles på en ansvarlig måte.

Denne personvernerklæringen forklarer hvilken informasjon vi samler inn, og hvordan vi gjør det, formålet med innsamling og bruk av personopplysningene, rettighetene og alternativene dine for vår bruk av personopplysningene dine, hvordan opplysningene dine behandles og hvem de deles med, samt hvor lenge vi lagrer informasjonen din osv. Les erklæringen nøye.

Enkelte deler av denne erklæringen gjelder spesielt for innsamling og behandling av personopplysningene dine når du registrerer deg for PANDORA Club-medlemskonto.

DEFINISJONER:

Personopplysninger betyr all informasjon som er relatert til en identifisert eller identifiserbar fysisk person. En identifiserbar person er en person som kan identifiseres direkte eller indirekte, spesielt ved referanse til en identifikator som et navn, et identifikasjonsnummer, stedsdata, en nettbasert identifikator eller til én eller flere faktorer som er spesifikke for den fysiske, fysiologiske, genetiske, mentale, økonomiske, kulturelle eller sosiale identiteten til en fysisk person.

Når vi bruker ordet «behandling», betyr dette alle operasjoner eller sett av operasjoner som utføres på personopplysninger eller sett med personopplysninger, automatisk eller ikke, f.eks. innsamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, tilpasning eller endring, innsamling, konsultasjon, bruk, deling via overføring, spredning eller på andre måter gjøre tilgjengelig, tilpasning eller kombinering, begrensning, sletting eller ødeleggelse.

2. Hvem kontrollerer dataene?

PANDORA A/S avgjør formål og metode for behandling av personopplysninger. En datakontrollør har juridisk ansvar for lagring og bruk av personopplysninger på datamaskiner eller i fysiske filer. Kontaktinformasjon:

PANDORA A/S Havneholmen 17-19 1561 København V Danmark mva.-nr.: 28505116 Tlf.: +45 36 72 00 44 E-post: privacy@pandora.net PANDORA har ikke en utpekt databeskyttelsesansvarlig. Hvis du har spørsmål eller bekymringer angående personvern, eller har spørsmål angående personopplysningene du har gitt oss, kan du ta kontakt med PANDORA. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kontakter oss, kan du gå til «Kontaktinformasjon» eller sende en e-post direkte til våre personvernansvarlige: privacy@pandora.net

3. Hvilke personopplysninger samles inn?

All aktiviteten vår er basert på strenge etiske prinsipper og juridiske krav, og vi forplikter oss til å beskytte personvernet til alle besøkende på nettstedet vårt og alle som bruker mobilappene våre. Som en følge av dette er måten vi samler inn og lagrer informasjon på, herunder personopplysninger, avhengig av hvordan nettstedet og tilknyttede tjenester brukes. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon om deg.

3.1 Informasjon som samles inn via din bruk av tjenestene våre

Nettstedene og mobilappene våre kan bruke en rekke forskjellige teknologier for forbedring av tjenestene, brukervennligheten, ytelsen og sikkerheten. Denne teknologien kan føre til at personopplysninger samles inn av oss eller av tredjeparter på våre vegne. Eksempel på slik teknologi er informasjonskapsler, Flash-informasjonskapsler og nettanalyse. Nettstedet vårt kan fra tid til annen inneholde lenker til og fra nettsteder i partnernettverkene våre og datterselskapene våre. Hvis du følger en lenke til noen av disse nettstedene, må du være oppmerksom på at de har sine egne personvernerklæringer, og at vi fraskriver oss alt ansvar for disse. Les disse personvernerklæringene før du sender inn personopplysninger til de aktuelle nettstedene.

3.1.1 Klikkstrømdata

Når du besøker nettstedet vårt, sendes data fra nettleseren din til serveren vår. Dataene gjør det mulig for oss å optimalisere tjenestene våre og forbedre opplevelsen din på nettstedene og i appene våre. Dataene samles inn og lagres automatisk av oss eller av tredjeparter på våre vegne.

Vi kan samle inn informasjon om datamaskinen din for systemadministrasjonsformål, samt for rapportering av samlet informasjon for intern markedsføringsanalyse. Dette er data relatert til brukernes handlinger og bruksmønstre, og kan inkludere følgende:

  • • IP-adressen til den besøkende
  • • Dato og klokkeslett for besøket
  • • Henvisningsnettadresse (nettstedet den besøkende ble referert fra)
  • • Sider som er besøkt og brukerens navigasjon på nettstedet vårt
  • • Informasjon om nettleseren som ble brukt (type, versjon, operativsystem osv.)


3.1.2 Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet vårt. Les retningslinjene våre for informasjonskapsler for å finne ut mer om bruken vår av informasjonskapsler og personvernerklæringene for tredjepartene som leverer nettanalyseverktøy og integrerte plugin-moduler for nettstedene våre.

3.1.3 Retargeting-teknologi

Nettstedet vårt og mobilappene våre bruker retargeting-teknologi. Dette lar oss vise personlig tilpassede annonser til besøkende som allerede har vist interesse for produktene våre og/eller butikken vår via partnernettstedene våre.

Vi samarbeider også med selskaper som bruker sporingsteknologi for levering av nettbaserte annonser på våre vegne. Disse selskapene kan samle inn informasjon om besøkene dine på nettstedene våre og bruken din av mobilappene våre, samt hvordan du bruker kommunikasjon fra oss, herunder annonser.

Retargeting-teknologi analyserer informasjonskapslene dine og viser annonser basert på tidligere nettatferd. Hvis du vil ha ytterligere informasjon om informasjonskapsler, kan du lese avsnitt 3.1.2 i denne personvernerklæringen.

3.2 Data levert av deg

I tillegg til data som samles inn automatisk (se 3.1), behandler vi også data som du har sendt inn. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til følgende:



  • • Personopplysninger som identifiserer deg som individ – herunder kontaktinformasjon, tittel, for- og etternavn, bryllupsdato, dagen vi møttes, bilde, faktureringsadresser, postnummer, fødselsdato, kjønn, telefonnummer, e-postadresse, kreditt- og debetkortinformasjon. Hvis du oppgir personopplysninger for en annen person, må du påse at du har tillatelse til å dele denne informasjonen med oss.
  • • Informasjon du sender inn ved oppretting av PANDORA-konto.
  • • Informasjonen du sender inn under oppretting av en ønskeliste, lagring av størrelser, lagring av design, lagring av favorittbutikker, lagring av lister, lagring av ESSENCE COLLECTION-liste.
  • • Informasjon du sender inn under registrering for konkurranser eller kampanjer som sponses av PANDORA Group eller PANDORA A/S.
  • • Informasjon du sender inn via tredjeparter som Facebook eller WeChat.
  • • Informasjon du laster opp til eller deler via nettstedet vår ved bruk av tjenestene våre.
  • • Hvis du har opprettet en nettbasert konto hos oss: innstillingene og interessene som er lagret i profilen (se nedenfor for ytterligere informasjon om disse profilene).
  • • Hvis du tar kontakt med oss, kan vi lagre kommunikasjonen vi utveksler.
  • • Hvis du rapporterer et problem med nettstedet vårt eller ber om teknisk støtte og/eller kundestøtte, kan vi lagre kommunikasjonen vi utveksler eller samtalen.
  • • Hvis du velger å delta i en prosedyre for Alternative Dispute Resolution (ADR – alternativ tvisteløsning) via Online Dispute Resolution (ODR)-plattformen (plattformen for tvisteløsning på nettet), kan vi dele personopplysninger med EU-kommisjonen, siden de driver ODR-plattformen, eller ADR-leverandører som er utpekt til å behandle tvisten.


Vi kan også be deg om å svare på undersøkelser, men du er ikke pålagt å gjøre dette. Fellesnevneren for disse dataene er at du frivillig har sendt dem inn. Vi bruker denne informasjonen til formålene som er nevnt i denne personvernerklæringen. Du kan når som helst endre personopplysningene dine eller be om at de ikke behandles (se paragraf 7).



4. Hvordan behandles innsamlet data?

Når du registrerer deg for en PANDORA-konto med PANDORA Club-medlemskap, kan vi behandle personopplysningene dine på følgende måter:

  • • For å påse at innhold fra nettstedet presenteres på datamaskinen din på en så effektiv måte som mulig.
  • • For formål tilknyttet bestillingen din: f.eks. for å varsle deg om statusen for bestillingen eller leveringen din, for å utføre forespørslene dine (f.eks. svare på spørsmål angående produktene våre), til å hjelpe deg med å finne nærmeste butikk, for å fullføre bestillingen din, for å behandle betalingskortet ditt og/eller for å tilby kundeservice. Vi kan bruke opplysningene dine for å vurdere kredittverdigheten din, og kan bruke tredjeparter for dette.
  • • For verifisering av identiteten din og svar på forespørsler du sender inn til oss, for behandling av forespørselen din og å tilby en så god tjeneste som mulig.
  • • For å overholde forpliktelsene våre tilknyttet kontrakter inngått mellom deg og oss.
  • • For å gjøre det mulig for deg å bruke de interaktive funksjonene i tjenestene våre hvis du velger å dra nytte av dem.
  • • For å varsle deg om endringer i tjenester, vilkår, betingelser og retningslinjer og/eller annen administrativ informasjon.
  • • For å gi deg fordelene og tjenestene tilknyttet å være PANDORA-kontoinnehaver eller bruker av tjenestene våre (f.eks. PANDORA Club).
  • • For å administrere og vedlikeholde oppføringene våre.
  • • For å administrere PANDORA Club-medlemskapet for kontoen din.
  • • For å lagre ønskelister du oppretter og la deg dele ønskelisten din med andre.
  • • For å lagre ring- og armbåndstørrelse og la deg dele dem med andre.
  • • For å la deg sende e-post til andre via «Send til en venn»-funksjonen vår.
  • • For å la deg delta i konkurranser og lignende kampanjer, samt til administrering av slike aktiviteter. Enkelte av disse aktivitetene kan ha ytterligere regler som kan inneholde ytterligere informasjon om hvordan vi bruker og deler personopplysningene dine.
  • • For å tilpasse innholdet på nettstedet vårt og gi deg personlig tilpassede tilbud.
  • • For forebygging og oppdagelse av misbruk og svindel.
  • • Med din tillatelse kan vi kontakte deg direkte ved hjelp av informasjonen du har sendt inn (f.eks. via posten, e-post, tekstmelding, telefon eller andre elektroniske metoder) for markedsførings-, annonserings- og markedsundersøkelsesformål. Dette inkluderer informasjon relatert til PANDORA-produkter, e-handelaktivitet, spesialtilbud og kampanjer, samt informasjon om åpning av lokale butikker og lokale aktiviteter. For å kunne sende deg informasjon som er spesielt interessant for deg, blir din samlede bruk av PANDORA (f.eks., men ikke begrenset til, shoppingatferden i nettbutikken vår og i fysiske PANDORA-butikker, bruken din av bonusprogrammer, vurderinger og omtaler av produkter, loggen for din kontakt med kundeservice, resultatene dine for åpning av / klikk på nyhetsbrev, navigasjonsatferden din (nettsporing), typene nyhetsbrev du abonnerer på, deltakelsen din i kampanjer eller hendelser, interaksjonen din med og bruken din av mobilapper) analysert og brukt. Vi kan bruke personopplysningene dine for markedsførings-, annonserings- og markedsundersøkelsesformål. I paragraf 7 finner du informasjon om rettighetene dine, f.eks. hvordan du opphever godkjennelsen din og/eller endrer personopplysningene dine.


4.1 Når du besøker et PANDORA-nettsted, kan personopplysningene dine behandles på følgende måter:

Når du registrerer deg for en PANDORA-konto med PANDORA Club-medlemskap, kan vi behandle personopplysningene dine på følgende måter:

  • • Innhold, A/B-testing og analyse av produktnavigasjon
  • • Analyse av trafikkilder
  • • Analyse av interne søk
  • • Kjøpsanalyse
  • • Enhetsanalyse
  • • Retargeting-markedsføring



5. Rettsgrunnlag

Når du kjøper en vare i nettbutikken vår, oppretter en konto eller inngår en annen type avtale med oss, behandler vi personopplysningene dine for dette formålet. Vi kan også behandle personopplysningene dine hvis du f.eks. sender inn en forespørsel eller lignende før du velger å inngå en avtale med oss. Rettsgrunnlaget for behandling av personopplysningene dine er forklart i artikkel 6 1, b) i EUs personvernforordning 2016/679 (GDPR), ettersom behandling av opplysningene dine er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle avtalen med deg eller for å behandle forespørsler og lignende før en avtale inngås.

Vi kan også behandle personopplysningene dine i henhold til reglene i artikkel 6 1, f) i GDPR med mindre personvernet ditt og dine lovfestede rettigheter anses som viktigere enn interessene våre. Vi har en rettmessig interesse i å behandle personopplysningene dine (navn og e-postadresse) for både markedsførings- og analyseformål. Den rettmessige interessen vår er basert på innstillingene dine for at vi skal kunne tilpasse tjenestene våre – og tilby produkter og tjenester som er bedre tilpasset deg. I tillegg har vi en rettmessig interesse i å behandle personopplysningene dine for analyseformål.

6. Deling av personopplysninger

Sikker og konfidensiell behandling av opplysningene dine er blant kjerneverdiene våre. Opplysningene dine kan deles med tredjeparter hvis vi er pålagt å gjøre dette i henhold til gjeldende lovgivning. Vi bruker tjenesteleverandører og databehandlere til å behandle data på våre vegne. Disse tjenestene inkluderer autentiserings-, verts- og vedlikeholdstjenester, analysetjenester, e-posttjenester, leveringstjenester, behandling av betalingstransaksjoner og kontroll av betalingsevne, adresse og e-postadresse. Disse tredjepartene er databehandlerne våre, og kan bare behandle personopplysninger i den grad det er nødvendig for å levere tjenestene sine. Databehandlerne våre er avtaleforpliktet til å behandle slik informasjon på en konfidensiell måte. De kan ikke bruke dataene på andre måter enn slik det er nødvendig for å levere tjenestene. Nødvendige tiltak innføres for å sikre at databehandlerne våre, inkludert tjenesteleverandører og andre behandlere som utfører arbeid på vegne av PANDORA, holder personopplysningene dine konfidensielle. 

Enkelte av databehandlerne våre befinner seg utenfor EU/EØS. Som følge av dette, deler vi personopplysningene dine med land utenfor EU/EØS. Denne informasjonen deles bare hvis mottakere overholder de aktuelle kravene, herunder følgende:

  • • Det aktuelle landet må anses som en trygg tredjestat.
  • • Den aktuelle leverandøren må overholde EU-kommisjonens «Model contracts for the transfer of personal data to third countries» (Kontraktmodell for overføring av personopplysninger til tredjestater).
  • • Leverandøren må være sertifisert i henhold til artikkel 40 i GDPR; eller
  • • Leverandøren må ha godkjente bindende regler for selskapet.



I enkelte tilfeller kan vi dele andre opplysninger enn personopplysninger med partnerne våre, disse opplysningene anonymiseres. Slike opplysninger kan inkludere informasjon om antallet besøkende på et nettsted eller brukere av en mobilapp under en bestemt tidsperiode.



Vær oppmerksom på at informasjon du legger ut eller deler via bruken din av PANDORA (f.eks. personopplysninger i bilder, historier, kommentarer og videoer du sender inn) blir offentlig informasjon og kan være tilgjengelige for besøkende på nettstedet og offentligheten. 


Vi kan dele informasjonen din i den grad vi er pålagt å dele personopplysninger for å overholde rettslige krav eller i henhold til instruksjoner fra domstoler eller andre organer med myndighet, eller for å håndheve eller opprettholde personvernerklæringen vår og andre avtaler; eller for å beskytte rettighetene, eiendelene eller sikkerheten til PANDORA A/S eller PANDORA Group, våre ansatte, kundene våre eller andre. Dette inkluderer utveksling av informasjon med andre selskaper og organisasjoner for å forebygge svindel og redusere kredittrisiko.



Hvis vi velger å delta i en prosedyre for Alternative Dispute Resolution (ADR – alternativ tvisteløsning) via Online Dispute Resolution (ODR)-plattformen (plattformen for tvisteløsning på nettet), kan vi dele personopplysningene dine med EU-kommisjonen, som driver ODR-plattformen, eller ADR-leverandører som er utpekt til å behandle tvisten.

7. Dine rettigheter

Hvis du sender inn personopplysninger via nettstedene våre eller de andre kanalene våre, gjøres dette frivillig. Hvis du velger å ikke sende inn informasjonen vi ber om, er enkelte kundefordeler kanskje ikke tilgjengelige for deg. I visse tilfeller er det bare personer som har sendt inn de nødvendige personopplysningene som kan bestille produkter, bruke bestemte tjenester og på andre måter dra nytte av aktivitetene og tilbudene som er tilgjengelige på nettstedet vårt og i mobilappene våre. Vi tilbyr en rekke alternativer, avhengig av de spesifikke forholdene, som gir deg kontroll over opplysningene dine. Disse alternativene kan inkludere visning og redigering av opplysningene dine på nettet. Det kan også være mulig å avslutte abonnementet på tjenester eller slette brukerkontoer, eller å motta informasjon om personopplysningene som er lagret.

Du kan når som helst få tilgang til personopplysningene dine ved å logge på kontoen din på www.pandora.net og åpne profilinformasjonen for kontoen. Klikk på «Min profil» eller «Min konto» for få tilgang til personopplysningene dine.

Hvis deler av informasjonen du har oppgitt er endret, f.eks. du endrer e-postadressen din eller annen kontaktinformasjon, eller hvis du ønsker å avslutte kontoen din, kan du informere oss om dette ved å endre informasjonen din via «Min profil»- eller «Min konto»-siden eller sende en e-post med forklaring av endringene til:
profilesupport@pandora.net.
Generelt sett har du følgende rettigheter:

7.1 Rett til å be om tilgang til personopplysningene dine

Du har rett til å få tilgang til enkelte av personopplysningene du sender til PANDORA. Du kan kontakte oss på profilesupport@pandora.net. for å be om personopplysningene vi har lagret om deg, samt formålene disse brukes til.

Du kan også få tilgang til personopplysningene dine ved å logge på PANDORA-kontoen din på www.pandora.net og skrive inn kontoinformasjonen din. Klikk på «Min profil» eller «Min konto» for få tilgang til personopplysningene dine.

7.2 Retten til å endre og/eller slette personopplysningene dine

Du har rett til å be om korrigering av, tilføyelser til, sletting av eller blokkering av de lagrede personopplysningene dine. For å gjøre dette sender du en forespørsel til: profilesupport@pandora.net. Med mindre mottaket av forespørselen din er urimelig utsatt, skal vi etterkomme forespørselen i den grad det er nødvendig. Hvis vi av noen som helst årsak ikke kan etterkomme forespørselen din, tar vi kontakt.

7.3 Rett til å begrense behandlingen av personopplysningene dine

Under visse omstendigheter har du rett til å begrense behandlingen av personopplysningene dine. Hvis du vil be om begrenset behandling, kan du ta kontakt på privacy@pandora.net.

7.4 Rett til dataportabilitet

Du har rett til å innhente personopplysningene dine i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format («dataportabilitet») og kan overføre disse opplysningene til en annen databehandler. Hvis du vil sende inn en forespørsel om dataportabilitet, tar du kontakt med oss på: privacy@pandora.net.

7.5 Rett til å motsette deg behandling av personopplysningene dine og til å avslutte abonnementet

Du har rett til å be oss om å ikke behandle personopplysningene dine når behandlingen er basert på en rettmessig interesse som forfølges av PANDORA, f.eks. for markedsføringsformål. I denne personvernerklæringen informerer vi deg om eventuelle hensikter for bruk av personopplysningene dine tilknyttet slike formål eller om vi planlegger å dele informasjonen din med tredjeparter for slike formål. Du kan utøve retten din til å motsette deg behandling når som helst ved å kontakte oss på privacy@pandora.net eller skriftlig til adressen som er inkludert nederst i dette dokumentet.

E-post som du mottar fra PANDORA med nyhetsbrev- eller markedsføringsinnhold inkluderer et alternativ for avslutning av abonnementet ved å følge instruksjonene i e-posten. Hvis du ikke ønsker å motta e-post fra oss, er det bare å klikke på hyperkoblingen for avslutning av abonnementet. Deretter slutter vi å sende deg e-post.

For alle andre typer meldinger du mottar fra oss, f.eks. vedlikeholdsvarsler eller administrasjonsvarsler, må du slette kontoen hvis du ikke ønsker å motta dem. Disse meldingene er obligatoriske for brukerkontoer og den tilknyttede bruken av nettstedene og mobilappene våre. Kontakt profilesupport@pandora.net hvis du vil slette kontoen din.

7.6 Rett til å trekke tilbake samtykket ditt når som helst

Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt til behandlingen vår av personopplysningene dine. Hvis du trekker tilbake samtykket ditt, påvirkes imidlertid ikke lovligheten til behandlingen som ble utført før samtykket ble trukket tilbake. Kontakt oss på privacy@pandora.net for å trekke tilbake samtykket ditt.

Hvis du ønsker å trekke tilbake samtykket ditt til mottak av markedsføringsinformasjon og generelle tilbud, herunder markedsføring sendt via posten, tekstmeldinger, telefon eller andre nettbaserte metoder, kan du gjøre dette ved å sende en skriftlig forespørsel til PANDORA Group, Data Protection, eller ved å sende en e-post til profilesupport@pandora.net. Hvis vi anser det som nødvendig å bekrefte identiteten din, kan vi be deg om legitimasjon.

7.7 Vilkår og/eller begrensninger for rettighetene dine

Det kan være vilkår eller begrensninger gjeldende for de ovennevnte rettighetene dine. Dataportabilitet kan ikke garanteres ettersom det er avhengig av spesifikke forhold for behandlingsaktiviteten din.

8. Oppbevaring av personopplysningene dine

PANDORA lagrer ikke personopplysningene dine lengre enn det som er nødvendig for formålet med behandlingen i de følgende behandlingsaktivitetene:

Club-medlemmer

- Har Club-medlemskap

- Kan ha konto

- Kan ha registrert seg for nyhetsbrev før vedkommende ble Club-medlem

Hvordan definerer vi et inaktivt Club-medlem?

Et inaktivt Club-medlem er noen som ikke har gjort følgende: logget på Club, kjøpt noe på et PANDORA-eid nettsted eller i en butikk eller åpnet og klikket på en e-post i en periode på opptil 5 år siden siste handling.

Hvilke personopplysninger slettes hvis Club-medlemmet er inaktivt?

 

Alle personopplysninger, f.eks.: Navn, e-postadresse, adresse, postnummer, feiringsdatoer, kjønn, telefonnummer, fødselsdato, ønskeliste, mine størrelser, kjøpsinformasjon (hvis dette ikke fører til brudd på lokal lovgivning) osv. Full sletting.

Når slettes personopplysninger?

Personopplysninger slettes hvis Club-medlemmet er inaktivt i opptil fem år.

Hvilke personopplysninger lagres etter inaktivitetsperioden på fem år?

Ingen personopplysninger beholdes med mindre dette er nødvendig for å overholde lokal lovgivning.

Hvordan sletter vi personopplysninger?

Den globale IT-avdelingen skal manuelt slette personopplysninger på kvartalsmessig basis. Personopplysninger slettes fra alle IT-systemer.

 

Nyhetsbrev

- Har ikke Club-medlemskap

- Har ikke konto

- Har registrert seg for mottak av nyhetsbrev (f.eks. via elektroniske kanaler, betaling som gjest, forhandleropplasting osv.)

Hvordan definerer vi en inaktiv nyhetsbrevregistrering?

En inaktiv nyhetsbrevregistrering er en person ikke har åpnet og klikket på en e-post i en periode på 24 måneder. Hvis en nyhetsbrevregistrering utfører et kjøp i butikk eller på nettet, eller registrerer seg for Club-medlemskap, overføres vedkommende automatisk til statusen som Kjøper, se nedenfor, og følger derfor definisjonen for inaktiv for denne nye statusen.

Hvilke personopplysninger slettes hvis en nyhetsbrevregistrering er inaktiv?

Alle personopplysninger, f.eks.: Navn, kjønn, e-postadresse og produktpreferanser slettes. Full sletting.

Når slettes personopplysninger?

Personopplysninger slettes hvis nyhetsbrevregistreringen har vært inaktiv i opptil 24 måneder.

Hvilke personopplysninger beholdes etter inaktivitetsperioden på tre år?

Ingen personopplysninger beholdes med mindre dette er nødvendig for å overholde lokal lovgivning.

Hvordan sletter vi personopplysninger?

Den globale IT-avdelingen skal manuelt slette personopplysninger på kvartalsmessig basis. Personopplysninger slettes fra alle IT-systemer.

 

Konto med Club-medlemskap

Noen som har opprettet en konto på nettet med Club-medlemskap. Oppretting av konto betyr ikke nødvendigvis at de har kjøpt noe.

Hvordan definerer vi en inaktiv kontoinnehaver?

En inaktiv konto er en konto som ikke har brukt noen av tjenestene våre som kjøp i butikk eller på nettet via et PANDORA-eid nettsted med tilknyttet kontooppretting, logget på kontoen eller åpnet og klikket på en e-post i en periode på opptil 5 år siden siste bruk.

Hvilke personopplysninger slettes hvis en kontoinnehaver er inaktiv?

Alle personopplysninger, f.eks.: Navn, e-postadresse, adresse, postnummer, kjønn, telefonnummer, årsdager, fødselsdato, ønskeliste, kjøp. Dette betyr full sletting.

Når slettes personopplysninger?

Personopplysninger slettes hvis kontoinnehaveren har vært inaktiv i en periode på opptil fem år.

Hvilke personopplysninger lagres etter inaktivitetsperioden på fem år?

Ingen personopplysninger beholdes med mindre dette er nødvendig for å overholde lokal lovgivning.

Hvordan sletter vi personopplysninger?

Den globale IT-avdelingen skal manuelt slette personopplysninger på kvartalsmessig basis. Personopplysninger slettes fra alle IT-systemer.

 

Kjøp – uten konto / betaling som gjest

Personer som har kjøpt noe i butikk eller på nettet uten å opprette konto

Hvordan definerer vi en inaktiv kunde?

En inaktiv kunde er en kunde som ikke har brukt noen av tjenestene våre som kjøp i butikk eller på nettet via et PANDORA-eid nettsted, med tilknyttet kontooppretting, logget på kontoen eller åpnet og klikket på en e-post i en periode på opptil 5 år siden siste bruk.

Hvilke personopplysninger slettes hvis kunden er inaktiv?

Alle personopplysninger, f.eks. navn, e-postadresse, adresse, postnummer, kjønn, telefonnummer, fødselsdato, kjøp. Dette betyr full sletting.

Når slettes personopplysninger?

Personopplysninger slettes hvis kunden har vært inaktiv i en periode på opptil fem år.

Hvilke personopplysninger lagres etter inaktivitetsperioden på fem år?

Ingen personopplysninger beholdes med mindre dette er nødvendig for å overholde lokal lovgivning.

Hvordan sletter vi personopplysninger?

Den globale IT-avdelingen skal manuelt slette personopplysninger på kvartalsmessig basis. Personopplysninger slettes fra alle IT-systemer.

 

Besøkende på nettet – iP-adresser

 

Noen som har besøkt nettstedet vårt.

Hvordan definerer vi inaktive besøkende?

En inaktiv besøkende er en person som ikke har besøkt nettstedet vårt i en periode på 24 måneder.

Hvilke personopplysninger slettes hvis kunden er inaktiv?

Alle data som er samlet inn tilknyttet besøket på nettstedet. F.eks.

-       Innhold, A/B-testing og statistikk for produktnavigering, statistikk for trafikkilder, intern søkestatistikk, kjøpsstatisikk, enhetsstatistikk, markedsføring-retargeting

Når slettes personopplysninger?

Personopplysninger slettes 25 måneder etter at de ble samlet inn.

Hvilke personopplysninger beholdes etter inaktivitetsperioden på 25 måneder?

Ingen personopplysninger beholdes med mindre dette er nødvendig for å overholde lokal lovgivning.

Hvordan sletter vi personopplysninger?

Dataene slettes automatisk etter 25 måneder.



9. Informasjonssikkerhet og dataintegritet

Vi iverksetter nødvendige tekniske og organisasjonsmessige tiltak for å beskytte personopplysninger mot utilsiktet eller ulovlig ødeleggelse, tap, endring, uautorisert bruk, deling eller tilgang, spesielt når behandlingen innebærer overføring av data over et nettverk, samt mot alle andre ulovlige former for behandling og misbruk.

PANDORA bruker tredjepartsdatabehandlere til å samle inn og behandle personopplysningene dine. Alle databehandlere som jobber med PANDORA behandler personopplysningene dine kun i henhold til instruksjonene fra PANDORA, og de er lovpålagt å følge strenge sikkerhetsprosedyrer under behandling av personopplysninger.

9.1 Informasjonsbeskyttelse

PANDORA kan benytte tredjeparter til å samle inn personlig informasjon på sine vegne. I slike tilfeller er de aktuelle tredjepartene underlagt konfidensialitets- og databehandlingsavtaler, og PANDORA gir dem instruksjoner om å overholde PANDORAS personvernerklæring.

Hvis vi har gitt deg, eller du har valgt, et passord som gir deg tilgang til deler av nettstedet vårt, er du ansvarlig for å påse at dette passordet forblir konfidensielt. Ikke del passordet med andre.

Overføring av informasjon på Internett er dessverre ikke 100 % sikkert. Vi gjør vårt beste for å beskytte personopplysningene dine, men vi kan ikke garantere sikkerheten for dataene som overføres til nettstedet vårt. Alle eventuelle overføringer av data gjøres på egen risiko. Når vi har mottatt informasjonen, sørger strenge prosedyrer og sikkerhetstiltak for at uvedkommende ikke får tilgang til den.

9.2 Sosiale nettverk

Nettstedet vårt og mobilappene våre lar deg bruke plugin-moduler for diverse sosiale nettverk. Hvis du velger å bruke et sosialt nettverk på denne måten, blir aktiviteten din på nettstedet eller i mobilappene våre også tilgjengelig på det aktuelle sosiale nettverket, f.eks. Facebook eller Twitter.

Hvis du logger på et av disse sosiale nettverkene under et besøk på nettstedet vårt eller i en av mobilappene våre, kan det sosiale nettverket legge til denne informasjonen i profilen din. Hvis du bruker en av plugin-modulene for sosiale nettverk, blir denne informasjonen sendt til nettstedet for det sosiale nettverket. Hvis du ikke vil overføre denne informasjonen, må du logge av det sosiale nettverket før du åpner et av nettstedene eller en av mobilappene våre. Vi kan ikke forhindre denne datainnsamlingen og overføringen via plugin-modulene for sosiale nettverk. Les nøye gjennom personvernerklæringen for de sosiale nettverkene dine for å se detaljert informasjon om innsamlingen og overføringen av personopplysninger, samt hvordan du kan angi personverninnstillinger du er fornøyd med.

I tillegg kan personopplysningene dine overføres til tredjeparter (f.eks. Facebook) i henhold til dataverns- og personvernsbestemmelser med det formål å forbedre brukeropplevelsen din.

Facebook: http://www.facebook.com/about/privacy/
Twitter: http://twitter.com/privacy
Google+: http://www.google.com/intl/no/policies/privacy/

9.3 Geolokasjonstjenester

Stedsbaserte tjenester kan brukes i enkelte av mobilappene våre. Hvis du bruker mobilappene våre, kan de innhente informasjon om posisjonen din, f.eks. GPS-signaler fra en mobilenhet eller informasjon som kan brukes til å anslå en posisjon. Du kan aktivere eller deaktivere stedstjenestene via enhets- eller nettleserinnstillingene.

Vi bruker Google Maps og Baidu Maps til å hjelpe deg med å finne nærmeste PANDORA-butikk. For å levere dette søket laster vi inn et bilde fra Google Maps eller Baidu Maps og lagrer veibeskrivelsen og bildet av kartet på serveren vår.

Hvis du vil ha mer informasjon om Google Maps og personvernerklæringen deres, kan du gå til: http://www.google.com/intl/no/policies/privacy/

Hvis du vil ha mer informasjon om Baidu Maps og personvernerklæringen deres, går du til: https://map.baidu.com/zt/client/service/index.html

10. Konsekvenser av manglende deling av personopplysninger

Det er ikke mulig å opprette en PANDORA-konto med PANDORA Club-medlemskap eller kjøpe varer på PANDORA-nettstedet hvis du ikke kan oppgi den nødvendige informasjonen.

11. Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål angående personvernerklæringen vår eller hvordan vi behandler personopplysninger, kan du ta kontakt med oss.

Datakontrollør: PANDORA A/S Privacy@Pandora.net
Kundeservice

E: nordicsales@pandora.net.

Eventuelt kan du skrive til PANDORA på:

PANDORA A/S Havneholmen 17-19 1561 København V Danmark
E-post: privacy@pandora.net.

12. Klager

Klager skal sendes direkte til det danske datatilsynet:

Datatilsynet Borgergade 28, 5th gulv 1300 København K Danmark Tlf.: 45 3319 3200 E-post:dt@datatilsynet.dk

13. Endringer i denne erklæringen

PPANDORA har forpliktet seg til å overholde de grunnleggende prinsippene for personvern og datavern. Vi gjennomgår derfor jevnlig personvernerklæringen vår for å holde den oppdatert og påse at den overholder prinsipper for personvern og datavern. Denne personvernerklæringen kan endres fra tid til annen for å tilpasses ny utvikling og muligheter tilknyttet Internett og for å overholde gjeldende lovgivning. Eventuelle endringer vi gjør i personvernerklæringen blir lagt ut på denne siden, og hvis det er aktuelt blir du varslet om dette per e-post.

Sist oppdatert: Mai 2018

DEL PÅ

Skjul smykker på ønskelisten før du deler den
Gjør ønskene dine til virkelighet
Ønskelisten er tom

Meld deg inn i PANDORA Club i dag og start å bruke ønskelisten din

Start å legge til varer i ønskelisten din i dag

Finn
Legg til
Smykket er lagt til
Del ønskelisten din Se over ønskelisten din
Ikke vis denne meldingen igjen